Két hete még kinevetett, tegnap pedig…

Egy pár hét alatt úgy a feje tetejére fordult a világ, hogy néhányan még mindig kapkodjunk a fejünket. Egy világjárvány időszakában élünk, ahol már lassan semmi másról nem beszél senki. Egy kis felüdülést szerettem volna hozni ebben a kiszámíthatatlan időben és megosztani egy másodperc töredékét, ami tegnap egy hatalmas mosolyt csalt az arcomra.

Már lassan négy éve élünk együtt, együtt vásárolunk, főzünk, kávézunk minden reggel. Ahogy én nem régen egyre jobban elkezdtem figyelni arra, hogy mennyi szemetet termelek, hogy mennyi ételt dobok ki és mennyi műanyagot használok, az élethez való általános hozzáállásom is megváltozott picit. Elkezdtem vászontáskával járni a boltokba, amit a kezdeti időszakban én is folyamatosan elfelejtettem. Először még mentem tovább nélküle, ha félúton jutott eszembe, később már visszaszaladtam érte, ma pedig már el sem tudom képzelni, hogy elinduljak nélküle.

Nálunk itthon folyamatosan megy a viccelődés. Mindig megtréfáljuk egymást valamivel, vagy csak vicces megjegyzéseket teszünk egymásra. A vászonzsák nyilván potenciális célpont volt ezekre. El sem tudom mondani, hányszor nevetett ki, amikor én a kis összehajtogatott vászonzsákjaimmal indultam el a szombati bevásárlásra.

Ilyenkor a legjobb, amit tehettem, hogy vele nevettem és csináltam tovább, amit elkezdtem, aminek a végén totál immunissá váltam a megjegyzésekre. Eközben kisebb anákdótákat ejtettem el a hétköznapok során a csomagolás és a szemét mennyiségéről, műanyagról, légszennyezettségről. Csak spontán, mindenféle nagyobb beszélgetést elkerülve, egy-egy megjegyzést tettem erre meg arra. A meggyőzés pszichológiájához nekem az is hozzátartozik, hogy én hűen ragaszkodom ahhoz, amiben hiszek. Senkit nem fogok kiabálással vagy veszekedéssel meggyőzni semmiről, viszont az emberek többsége elgondolkodik a dolgokon, amiket a nap során hallott, értékeli és elraktározza azokat.

Tegnap nélkülem indult vásárolni. Megkérdezte, hol vannak a vászontáskák, majd felkapta mindkettőt. Visszaérkezve pedig egy felháborodott megjegyzést is tett arra, hogy milyen sok felesleges csomagolás van a csirkén.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s