13 európai ország is zöld gazdasági felépülést szeretne a vírus után

A koronavírus szörnyűséges hatása mellett, mi azért picit örülünk annak, hogy lelassult a világ… lényegesen kevesebb a légszennyezés, az állatok visszavettek néhány urbanizált területet és még a madarak is hangosabban csicseregnek, mint valaha. Így ennek a HVG cikknek is nagyon örültünk ma, hiszen ami legfőkképpen kell most a természetnek, az a kormány és a politika 100%-os támogatása.

Zöld megállapodásnak kell a középpontban lennie a koronavírus-járvány után a gazdaság újraindításában. Ez biztosítja a megfelelő döntéseket a gazdasági válságra, miközben Európa gazdaságát fenntarthatóvá és klímasemlegessé teszi” – tették közzé az Európai Unió környezetvédelmi miniszterei a Climate Home News-on.

A nyilatkozatot április 9-én tették közzé és eddig 10 EU-tagország környezetvédelmi minisztere írta alá, így Ausztria, Dánia, Finnország, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország, 10-én pedig Elisabeth Borne, a francia környezetvédelmi miniszter is csatlakozott az aláírókhoz, őt pedig hamarosan Svenja Schulze követi Németország képviseletében. A 13.-ik aláíró Görögország lesz.  

A koronavírus-válság enyhítésére szolgáló uniós mentőcsomagot már elfogadták, a korábbi, március 26-i csúcstalálkozón pedig az EU-s vezetők a zöld és digitális átállást magába foglaló megoldás kidolgozását sürgették. Szintén a gazdaság zöld felépítésének a fontosságára hívta fel a figyelmet Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke.

Forrás: HVG

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s